V Bratislave zvíťazil v cyklokrose Martin Haring, Slováci nejdú na MS

01.12.2012 Bratislava

Bratislava 1. decembra (TASR) - Víťazom Slovenského pohára BCF v cyklokrose v Bratislave-Petržalke sa stal Martin Haring (CK Banská Bystrica) pred Ondrejom Glajzom a Milanom Barényim (obaja Trek KCK Oslany).

"Väčšiu časť pretekov sme jazdili vo štvorici s Glajzom, Barényim a Gajdošíkom. Na výborne pripravenej a technicky náročnej trati každý z nás urobil nejaké chyby. Ja som ich urobil najmenej, aj preto som zvíťazil," povedal pre TASR Haring, ktorý si upevnil vedúce postavenie v Slovenskom pohári.

Cyklokrosová sezóna na Slovensku vyvrcholí v nedeľu 16. decembra majstrovstvami SR v Krupine. Slovensko sa po prvý raz v ére samostatnosti nezúčastní majstrovstiev sveta, ktoré sa uskutočnia v Louisville v americkom štáte Kentucky 2. - 3. februára 2013. "Dôvodom našej neúčasti na svetovom šampionáte sú najmä vysoké finančné náklady," povedal jazdiaci tréner reprezentácie SR Róbert Glajza a dodal: "Slovenskí reprezentanti budú ešte po majstrovstvách Slovenska štartovať na vianočnom a silvestrovskom turné v Belgicku a radi by sme ešte obsadili preteky Svetového pohára v Ríme a v holandskom Hoogerheide."

Výsledky:

muži-elite:
1: Martin Haring (CK Banská Bystrica) 48:36 min, 2. Ondrej Glajza (KCK Oslany) 49:13, 3. Milan Barényi (KCK Oslany) 49:31

muži do 23 rokov:
1. Ondrej Glajza (KCK Oslany) 49:13, 2. Jaroslav Chalás (Dukla Trenčín Trek) 50:18, 3. Ľuboš Malovec (CK Olympionik Trnava) 50:33

juniori:
1. Šimon Vozár (ŽP šport Podbrezová, a. s.) 51:33

ženy:
1. Zuzana Vojtášová (CK Banská Bystrica) 29:44
 

Vyberte región